أهم الأخبار : :

طريقة عمل الوجبة المشهورة طبق الكشرى المصرى

Unknown الثلاثاء، 11 مارس 2014 | 10:48 م

almastba.com_1392436874_232الكشرى المصرى تحفة لاتجد احد يمل منه وبالرغم من انه ليس بالسهل اعداده فهو يحتاج وقت لتخرج بحلة كشرى تؤكل فى نصف ساعة النهارده حركز على سلبيات اللى بتقع فيها كل واحدة مننا مثل الارز يعجن او البصلة متكونش مقرمشة او الصلصة مش زى بتاعة المحلات نبداء الارز علشان ميعجنش نعملة بالزيت مش بالسمن ويمون الزيت اللى متبقى من تحمير البصل
نقطة تانية علشان البصل يكون مقرمش حنعمل ايه اولا نقطع البصل حلقات رفيعة زى الشيبسى ونرش عليه ربع معلقة شاى ملح ونقلبه ونسيبه شوية وبعدين نعصره علشان نخرج المياه منه ونحتفط بالمياة دى حقول لكم نعمل بيها ايه بعدين
الحمص يكون منقوع من بالليل
انا بعمل الارز بالشعرية بس بكتر الشعرية فيه ولكن اللى بيحب الشعرية منفردة هو حر يحمر شعرية ويفلفلها
الصلصلة نوعان نوع عادى نجيب الصلصة او معجون الطماطم ونسخن الطاسة ونضيف عصير البصل اللى انا قلت عليه سابقا تمام وبعدين نضيف الطماطم ونقلب ونضيف مكعب مرقة وتوابل وملح حسب الرغبة
الطبق التانى اسمه الدقة بنحمر معلقة توم ونضيف عليها الخل ونضيف الصلصة ونقلب ونضيف الماء حسب التخانه وممكن نضيف الشطة حسب الاحتياج  
المقادير:
أرز - عدس بجبة- بصل للتحمير – علبة صلصة -حمص- مكرونة ( الكميات حسب العدد).
الطريقة:
يحمر البصل فى زيت ثم ينشل ويوضع جانبا ويطبخ الارز مع الشعيرية ويضاف اليه جزء من الزيت الذى تم تحمير البصل فيه ويسلق العدس على حدة، ثم يصفى ويضاف اليه جزء من زيت تحمير البصل ويقلب على النار ويسلق حمص على حدة ثم تسلق المكرونه وتصفى ويضاف اليها جزء من الزيت الذى تم تحمير البصل فيه.
الصلصة : يحمر الثوم في الزيت حتى يصبح لونه ذهبيا، ثم يضاف اليه ملعقتان من الخل وعلبة صلصة طماطم.
وتوضع طبقة من الارز مع الشعيريه وفوقها طبقة من العدس وفوقها طبقة من الحمص ثم توضع الصلصة ويرش البصل المحمر فوق الوجه